20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Hrvat i Crnogorac uhapšeni sa 500 kg droge

 

Rekordnih gotovo pola tone marihuane i amfetamina, tzv. “speeda” zaplijenila je varaždinska policija te uhapsila 38-godišnjeg hrvatskog i 33-godišnjeg crnogorskog državljanina pod sumnjom da su krijumčarili drogu namijenjenu tržištu drugih evropskih država.

“Najveća je to zapljena na području Policijske uprave varaždinske od njezinog osnivanja te jedna među najvećim zapljenama droge u Republici Hrvatskoj”, pohvalio se u četvrtak načelnik te PU Predrag Benčić na konferenciji za novinare, prenose Nezavisne novine. 

- OGLAS -

Ta je rekordna zapljena, naglasio je Benčić, rezultat uspješnog, predanog, profesionalnog i odgovornog rada i sinergije varaždinskih i međimurskih policajaca, Direkcija policije, Opštinskog i Županijskog državnog tužilaštava u Varaždinu, zagrebačkog Centra za kriminalistička vještačenja “Ivan Vučetić”.

Istraga je dovršena jučer, a njezin rezultat je uhićenje dvojca uz kaznenu prijavu zbog zlouporabe opojnih droga.

Uhićeni hrvatski državljanin je s varaždinskog područja gdje je droga i pronađena, dosad nije kažnjavan vezano uz proizvodnju i promet drogama, a po policijskim saznanjima droga je bila namijenjena narko tržištu drugih evropskih zemalja.

Voditeljka službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Pažur rekla je kako je tokom krim istrage ukupno pronađeno 488 kilograma i 168 grama marihuane, dva kilograma i 436 grama amfetamina, četiri digitalne vage za precizno mjerenje težine, osam mobitela te novčanice u ukupnom iznosu od 50.000 kuna.

U istrazi je crnogorskom državljaninu oduzeto teretno vozilo s prikolicom koje je služilo za krijumčarenje droge.

Obojica uhapšenih su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a istraga se nastavlja na čelu s Županijskim državnim tužilaštvom u Varaždinu.

Policija je u 13 sati održala konferenciju, a ispred sebe su poslagali marihuanu koju su pronašli. Cijela prostorija bila je ispunjena marihuanom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA