Vijesti
Oglasio se direktor poljske firme u čijem je vlasništvu autobus koji je sletio s autoputa u Hrvatskoj Podsjećamo, autobus je jutros, pet sati poslije ponoći, izletio s autoputa A4 Zagreb - Goričan.
#

Direktor poljske firme Megapol, u čijem je vlasništvu autobus koji je jutros sletio s autoputa u Hrvatskoj, Jack Antonszkiewicz oglasio se nakon saobraćajne nesreće.

U izjavi za jednu od poljskih radijskih stanica je istakao da je autobus bio tehnički ispravan. Ne vjeruje u to da je vozač zaspao tokom vožnje.

"U šoku sam; vozači nisu početnici i ne vjerujem da su mogli zaspati tokom vožnje", rekao je Antonszkiewicz.

Jutarnji list piše da je izlet u Međugorje organizovalo Bratstvo svetog Jozefa (Bratztwo swietego Jozefa). Hodočasnici su se okupili iz različitih dijelova Poljske, a na put su krenuli iz Czestochowe, grada u južnoj Poljskoj poznatom po marijanskom svetištu. Navodno je većina hodočasnika već prije posjetila Međugorje.

Podsjećamo, autobus je jutros, pet sati poslije ponoći, izletio s autoputa A4 Zagreb - Goričan. Nesreća se desila između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, tj. između Zagreba i Varaždina. Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje. Tom prilikom je poginulo najmanje dvanaest putnika, dok ih je više osoba povrijeđeno.

Premijer Poljske je izrazio saučešće porodicama poginulih te je istakao da poljske vlasti sarađuju s hrvatskim vlastima na pomaganju povrijeđenima.

Telegrame saučešća uputili su i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) i član Predsjedništva i predsjednik DF-a Željko Komšić.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.