Vijesti
Otkrivena misterija bolesti Čede Jovanovića. Ljekari konačno postavili dijagnozu Čedomir Jovanović, koji je već danima u bolnici, trenutno je u stabilnom stanju, a užasne bolove koje je imao izazivao mu je pleuritis – zapaljenje plućne maramice, saznaje se od izvora bliskog političaru, prenose srbijanski mediji.
#

Ova upala je pod kontrolom, a nije teška i nepredvidiva kao što to može da bude sa upalom pluća, koju je on i imao u julu, kada je bio pozitivan na koronu

“Jovanović jeste imao bolove i primao je terapiju, ali su izvršene sve pretrage, urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova, stomaka i ustanovljeno je da nema akutne zdravstvene probleme. On je dobrog opšteg stanja i ljekari su dijagnostikovali da ima pleuritis, upalu plućne maramice, i da mu to izaziva tegobe. Stanje je pod kontrolom, i to nije opasno kao što je bilo s teškom upalom oba plućna krila, zbog čega je ljetos bio i na kiseoniku”, kaže izvor.

Jovanović samostalno diše, ima dobru saturaciju, tako da mu nije potreban kiseonik. Da nije tako, dodaje izvor, bio bi u šok sobi, na kardiologiji i na intenzivnoj njezi. Od ove upale se relativno lako oporavlja uz adekvatnu terapiju, a ključno je odmaranje, ležanje i pridržavanje svih ljekarskih savjeta.

Jovanović je u julu takođe bio u bolnici, ali i na Infektivnoj klinici, jer mu je dijagnosticiran koronavirus, a tada je imao tešku kliničku sliku. Zbog otežanog disanja i opšte slabosti, političar je bio više dana priključen na kiseonik, a po izlasku iz bolnice je i sam rekao da mu je “kiseonik spasio glavu”.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.