12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Liga prvaka: Juventus na gostovanju u Madridu, Schalke dočekuje Manchester City

Jasno je da nas očekuje tvrd i neizvjestan dvoboj u kojem će nijanse odlučiti. Bez obzira koja ekipa gostuje na  Wanda Metropolitano stadionu u Madridu, uvijek se muči u susretu sa domaćinom. 

Atletico je grupnu fazu okončao na drugoj poziciji iza Borusije Dortmund, a trenutno su drugoplasirani u španskoj Primeri sa sedam bodova zaostatka za prvoplasiranom Barcelonom.

Trener Atletica Diego Simeone smatra da je čast za njegove izabranike što se nalaze u ovom takmičenju.

- OGLAS -

“Utakmice protiv velikog tima kao što je Juventus u Ligi šampiona pomažu nam da rastemo. Ponosni smo što smo u ovom takmičenju. Igramo protiv veoma moćnog protivnika, top kluba sa trenerom koji je već duži niz godina tu. Oni imaju igrače koji igraju na najvišem mogućem nivou. Nadam se da ćemo moći imati kontrolu na terenu”, rekao je Diego Simeone.

Momčad Juventusa i ove sezone je bez konkurencije u Italiji. Juve je ubjedljivo prvi u ligi, dok je u grupnoj fazi Lige šampiona završio kao prvi ispred Manchester Uniteda, Valencije i Young Boysa.

Massimiliano Allegri je na press konferenciji istakao da je Atletico dobro organizovana momčad sa izuzetno jakom odbranom.

“Pred nama je važan duel u osmini finala. U posljednje četiri godine imali smo mnogo susreta na visokom nivou i ova je također od velikog značaja. Atletico je veoma dobro organizovan tim i jak u defanzivi. Naš tim raste fizički, mentalni i tehnički te polako ulazimo u najvažniji dio sezone. Moramo biti fokusirani, jer znamo da igramo protiv kompaktne ekipe koja je napravila velike rezultate posljednjih sezona”, istakao je trener Juventusa.

Miralem Pjanić je najavljen od prve minute, a ove sezone je odigrao šest susreta u Ligi šampiona te postigao dva pogotka.

Pjanić je ukupno u tekućoj sezoni nastupio u 29 mečeva za Juventus, postigao tri pogotka i četiri puta asistirao za svoje saigrače.

 Glavni sudija ovog duela je Felix Zwayer iz Njemačke.

U drugom susretu osmine finala Lige prvaka, na stadionu Veltins-Arena sastaju se Schalke i Manchester City. i ovaj meč će biti uzbudljiv, obzirom da je Schalke u domaćem prvenstvu na nezavidnoj poziciji i teško da će izboriti plasman u europska takmičenja na kraju sezone, pa im je trenutna sezona Lige prvaka jedina nada.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA