Vijesti
Pacolli o Dačiću: "On je bio zamjenik balkanskog koljača Miloševića" Ministar vanjskih poslova Vlade Kosova Behgjet Pacolli reagovao je na govor koji je šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao na sjednici SB UN-a...
#

On je Dačića nazvao zamjenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića, zapitao se kako je moguće da se Dačiću dozvoli da tu govori i optužujući Srbiju da je odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu.

"Godinama i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN-a. Međutim, kada gledam zamjenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra u Vladi Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori bez da pritom pocrveni, pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Savjetu bezbjednosti UN-a, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnim i šovinističkim backgroundom, kao što je Dačić", naveo je Pacokli, a prenosi RTK.

Ali, nije tu stao.

"Dakle, kako je to moguće, u diplomatskoj prostoriji, da predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, da on govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su sa pravom podržale našu nezavisnost? Je li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema?", upitao je Pacoli, objavljeno je u press clippingu UNMIK-a.I potpuno je čovjek u pravu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.