15 C
Sarajevo
26.04.2024

Stefanović, MUP: Policija sprečava paljenje zgrade (VIDEO)

Kako je rekao, policija je u zgradi kako bi spriječila na neko krade slike i namještaj i da obezbjedi sigurnost za sve poslanike i radnike u toj instituciji.

Stefanović je na svom Tviter nalogu napisao da je policija u Skupštini po odobrenju generalnog sekretara Narodne Skupštine.

“Ako je neko planirao da upada u državne institucije, kao što je to bio slučaj sa zgradom RTS-a, to neće moći”, poručio je Stefanović. On je dodao da policija na teritoriji Srbije nije zaustavila nijedan autobus ni kombi koji su prevozili putnike ka Beogradu.

- OGLAS -

“Nemojte da širite lažne vesti”, poručio je on.

Generalni sekretar Narodne Skupštine Srbije Srđan Smiljanić potvrdio je da je dao saglasnost za ulazak policije u zgradu Skupštine.

U saopštenju se navodi da je dozvala izdata u skladu sa članom 71. stav 2. Zakona o Narodnoj Skupštini.

“U svojstvu generalnog sekretara dao sam saglasnost da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova udju u zgradu, jer imamo zakonsku obavezu da zaštitimo ljude i ovo zdanje od potencijalnog nasilnog upada”, piše u saopštenju.

Poslanik DS Balša Božović rekao je danas novinarima u Skupštini Srbije da je MUP “okupirao zgradu” parlamenta, a tvrdi da o tome nije obaviješten skupštinski sekretarijat. On je rekao da po Zakonu o Narodnoj skupštini jedino parlament ima ovlašćenje da pozove policiju.

“Danas je promenjen režim rada u skupštini, MUP je okupirao zgradu. Ne možete u skupštinske sale i restoran, a čak se nalaze i u kancelarijama pojedinih stranaka”, rekao je Božović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA