Vijesti
Papa Franjo i Steinmeier čestitali Dan državnosti Crne Gore Poglavar Katoličke crkve papa Franjo i predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier uputili su čestitke crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore
#

- Vama i Vašim građanima upućujem pozdrave povodom proslave Dana državnosti Crne Gore s molitvom mojom da svi nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti. Neka Božji blagoslov bude nad Vašim narodom - navodi se u čestitki pape Franje.

Steinmeier je, uz čestitke, Đukanoviću i svim građanima Crne Gore, poručio da će Njemačka i ubuduće pružati potporu toj zemlji.

- Crna Gora je proteklih godina ostvarila mnogo. U pristupnim pregovorima s Europskom unijom Vaša zemlja je daleko napredovala. Ovaj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje. Tim važnije je sada da se proces reformi angažirano nastavi, prije svega u oblastima vladavine prava, borbe s korupcijom i organiziranim kriminalom kao i slobode medija- navodi se uz ostalo u čestitki predsjednika Njemačke, koju prenose crnogorski mediji.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.