Vijesti
Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrješenje Mile Đukanovića Ta inicijativa je dostavljena predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.
#

Poslanici Demokratskog frontra, Demokratske Crne Gore, Ujedinjene i Prave Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i CIVIS-a potpisali su Prijedlog za pokretanje postupka za utvđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, odnosno postupak za razrješenje predsjednika Crne Gore. Ta inicijativa je dostavljena predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.

Tu informaciju „Vijestima“ je potvrdio poslanik DF-a Jovan Vučurović.

„Predsjednik Crne Gore povrijedio je član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partija zastupljenih u u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini. Naime, poziv nisu dobile partije Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija i Savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje“, navodi se u dokumentu.

Kako je navedeno, parlamentarna većina konstatuje da Đukanović tim činom nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića koji je dogovorom parlamentarne većine dobio podršku 41 poslanika da bude mandatar za sastav nove Vlade, a koji je kao predsjednik partije Demos njen predstavnik, što je jasna povreda najvišeg pravnog akta.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.