Vijesti
Patrijarh Irinej: Osam godina slušam kako Vučić sprema izdaju Kosova Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je da osam godina sluša kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "sprema izdaju" Kosova
# N1

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej izjavio je da osam godina sluša kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "sprema izdaju" Kosova, i upitao da li ima smisla "osuditi čovjeka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će učiniti".

"Vučić se uhvatio u koštac sa mnogobrojnim problemima Kosova. On se pokazao kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima. Sud o njegovom radu su dali građani na izborima", kazao je Irinej za "Večernje novosti".

Irinej je ocijenio da albanski političari zbog otvorene podrške moćnih zapadnih država "nisu voljni ni da razgovaraju, a kamoli da pregovoraju" sa srpskom stranom.

"Uvijek sam govorio da u rješavanju problema na Kosovu prvi uslov treba da bude bezbjedan povratak 250.000 Srba, protjeranih od 1999. do 2004. godine. Međunarodna zajednica treba da pomogne najprije po tom pitanju, pa tek ond da oragnizuje razgovore o drugim temama", naglasio je on.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.