8 C
Sarajevo
26.04.2024

Novoimenovani premijer KS Mario Nenadić: Čeka nas mnogo posla

Novoimenovani premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić kazao je večeras u svom prvom obraćanju javnosti da će se Vlada KS u narednom periodu koncentrirati na detaljan pregled budžeta kako bi bio usvojen taj najvažniji finansijski dokument.

Mario Nenadić od danas je zvanično izabran za premijera Kantona Sarajevo. Prije nekoliko trenutaka potvrđeni su i novi ministri u Vladi Kantona Sarajevo. U svom prvom obraćanju kao premijer rekao je da će se već od večeras koncentrirati na budžet koji će detaljno pregledati.

– Vlada konačno mora dobiti budžet kako bi se znalo kako rasporediti sredstva. Moramo nastaviti raditi na kvalitetnim projektima i rješavanjem sistemskih problema. Fokus će biti na mladima, boračkoj populaciji, zdravstvu i mnogo nas posla čeka – rekao je Nenadić.

- OGLAS -

Potvrdio je da će se o budžetu za 2020. godinu raspravljati odmah na narednoj sjednici i da će najdalje do 12. marta biti usvojen.

– Najveći potencijalni problemu su ta tijesna većina u Skupštini. Razgovarat ćemo i sa socijalnim i drugim partnerima. Trebamo raditi na vraćanju povjerenja i vidjeti šta ćemo s korupcijom u Kantonu. Ova bivša vlada je kvalitetno to počela, a mi ćemo nastaviti. Planiramo različitim i drugim mjerama pomoći mladima. Imamo dosta posla u ministarstvu privrede i saobraćaja. Longitudinala, transverzale i kružni tokovi bit će prioritet i putem EBRD-a imamo neka sredstva. Potrebno nam je malo vremena da se preispitamo i presložoimo i sigurno ono što je sve kvalitetno započeto bit će i nastavljeno – rekao je Nenadić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA