Vijesti
Plenković : Hoću da mi se svaki Bošnjak, Rom, Albanac u Hrvatskoj dobro osjeća Hoću društvo u kojem većina, zato što je većina, ima tu širinu, slobodu i određenje da poštuje onoga ko živi s nama i da se dobro osjeća, rekao je Plenković.
#

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, komentirajući nedavno iznesene stavove SDSS-a o stanju u koaliciji, rekao da je njegova ambicija 2016. godine bila pokušati smanjiti polarizaciju u Hrvatskoj te da želi da se svaki pripadnik nacionalne manjine u Hrvatskoj dobro osjeća.

"Hoću da mi se u Hrvatskoj svaki Rom, Talijan, Srbin, Bošnjak, Albanac, Čeh, Mađar, Slovak dobro osjeća. Hoću društvo u kojem većina, zato što je većina, ima tu širinu, slobodu i određenje da poštuje onoga ko živi s nama i da se dobro osjeća", rekao je Plenković, prenosi Hina.

Na obilježavanju 25. godišnjice saradnje i partnerstva između Hrvatske i Svjetske banke, premijer Plenković komentirao je položaj SDSS-a u vladajućoj koaliciji kazavši da će za sve otvorene teme pričekati susret s predsjednikom te stranke, Miloradom Pupovcem.

Dodao je da od 2016. godine ima plan smanjiti polarizaciju u hrvatskom društvu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.