5 C
Sarajevo
25.04.2024

Nacrt zakona o planiranju i razvoju Brčko distrikta na idućoj sjednici Skupštine

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta nisu okončali jučerašnju raspravu o Nacrtu zakona o planiranju, projektiranju i razvoju Brčko distrikta BiH, jer je nakon redovite skupštinske stanke zbog nedostatka kvoruma sjednica prekinuta.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić rekao je da će sjednica biti nastavljena za 15 dana do kada će biti sagledane primjedbe koje su iznesene na Nacrt zakona o planiranju, projektiranju i razvoju Brčkog i vidjeti jesu li one suštinske ili tehničke prirode, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

– Imamo izvjesnih nerazumijevanja u pogledu na neke zakonske projekte iako smo imali opću suglasnost oko zakona koji će urediti pitanje formiranja zavoda za izgradnju, planiranje i projektiranje. Izvjestan broj ljudi je sumnjičav i pokušat ćemo ih uvjeriti da nemaju razloga za to i da Brčkom, kao i svim gradovima koji žele biti napredne zajednice, treba zavod za izgradnju – kazao je Kadrić.

- OGLAS -

Na sljedećoj sjednici Skupštine razmatrat će se i Nacrt zakona o dopunama Zakona o javnoj imovini, kao i sve druge točke utvrđenog dnevnog reda.

Zastupnici su uoči 42. sjednice održali nastavak 41. na kojem je usvojena Deklaracija o unapređenju informatizacije Brčko distrikta BiH kojom će Distrikt svoj institucijski, ekonomski, obrazovni i društveni razvoj temeljiti na procesima digitalizacije kao preduvjeta za priključivanje razvijenim zajednicama.

Razmatrano je i nekoliko izvješća, među kojima Izvješće o reviziji učinka “Izdatci za sudske sporove i izvansudska poravnanja” za razdoblje 2012. – 2017. godina, Specijalno izvješće Ombudsmana BiH o izgledu, uporabi i zaštiti državnih, odnosno službenih obilježja u BiH i Informacija o subvenciji građanima za potrošnju vode u ruralnim dijelovima Brčko distrikta BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA