11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Dodik i Sattler razgovarali o formiranju vlasti u BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom.

Dodik je informirao šefa Delegacije EU da je spreman raditi na svim evropskim pitanjima i da je to dogovoreno i s Evropskom komisijom prilikom februarskog sastanka članova Predsjedništva BiH u Bruxellesu, ali da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno jer je očigledno da je uvjetovanjem od ostala dva člana Predsjedništva BiH ANP-om, kao preduvjetom formiranja Vijeća ministara BiH, žrtvovan EU status BiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Sattler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Vijeća ministara BiH, odnosno vlasti u BiH, jer su mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH zbog toga zarobljena.

- OGLAS -

Dodik je prenio Sattleru da pri ovakvom stanju stvari, gdje se formiranje vlasti pokušava uvjetovati NATO članstvom, nije siguran da li je moguće u ovom momentu formirati vlast.

– Jedino racionalno je da se formira Vijeće ministara BiH i da se što prije na dnevni red stavi evropska agenda – rekao je Dodik, naglašavajući da se ne mogu prihvatiti nikakve ucjene.

Dodik je šefu Delegacije EU Sattleru poželio uspješan mandat u BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA