15 C
Sarajevo
28.03.2024

Osim vježbanja i zdrave prehrane, važno je naučiti slušati svoje tijelo

Vježbati i jesti zdravo jako je važno, ali jednako je važno obratiti pažnju na naše tijelo i razumjeti što mu je potrebno da bi funkcioniralo na vrhunskom nivou.

Lako je upasti u rutinu svakodnevnog gledanja u ogledalo pitajući se što još možete učiniti da biste se riješili strija, celulita ili viška masnih naslaga na trbuhu.

Za početak važno je znati da svako tijelo ima različite potrebe pa tako i naše. Svi smo uvjereni kako je najvažnije riješiti se viška masnih naslaga na stomaku ili izgubiti neželjene kilograme, ali zaboravljamo na činjenicu da su vježbanje i zdrava prehrana važni zbog onog pozitivnog osjećaja koji se u nama budi.

- OGLAS -

“Od žena se često očekuje da imaju savršene mjere i obline, bez grama masnoća. Mnoge od njih jedu zdravo i vježbaju i, bez obzira na to, imaju nesavršenosti zbog načina na koji su građene” – rekla je Chanel Vargas za Popsugar.

Vargas je kazala da, kad je njeno tijelo u pitanju, osjeća se najbolje kada jede namirnice bogate proteinima i hranjivim tvarima, ali isto se tako osjeća sjajno kada pojede komad čokolade ili porciju pomfrita. Voli hranu koja joj daje energije, koja je dobra za mentalno zdravlje, kožu i opće zdravlje.

“Naučite slušati svoje tijelo i ono što vam ono govori. Jedite raznovrsno i budite u svemu umjereni, to je ključ svega. Ne zamarajte se onim što nam nameću drugi. Vježbajte i jedite zdravo zbog sebe, isključivo sebe i onog odličnog osjećaja koji će vam namamiti osmijeh na licu” – poručila je na kraju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA