Vijesti
Plenković: Stuacija ozbiljna, mjere nisu blage U obraćanju novinarima, on je rekao da je vlada uvodila proporcionalne mjere, za koje je ocijenio da su dale rezultate.
#

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da, iako su današnji brojevi novozaraženih virusom korona manji nego prije nedjelju dana, pooštrenim mjerama se želi smanjiti širenje zaraze s obzirom na to da je situacija, kako je rekao, i dalje veoma ozbiljna.

U obraćanju novinarima, on je rekao da je vlada uvodila proporcionalne mjere, za koje je ocijenio da su dale rezultate.

"Došli smo u situaciju da brojke stagniraju, znači da su mere dale rezultate", rekao je Plenković i dodao da je iz izlaganja šefa kriznog štaba Davora Božinovića shvatio da je danas 100 manje novozaraženih nego u prošli petak.

Uptitan da li se s novim pooštrenim mjerama kasni, on je rekao da se proteklih devet mjeseci čulo mnoštvo različitih stavova kada je riječ o epidemiološkim mjerama.

"Kada god mi nešto napravimo, ima onih koji idu kontra. Mjere su bile adekvatne i primjerene, slušamo naučnike. Naša linija je konzistentna. Strategija borbe je adekvatna. Do sada smo preduzimali primjerene mjere, a ove koje smo sada donijeli, smanjiće broj zaražzenih", rekao je Plenković.

Na dijelu je, kazao je premijer, odgovornost svih i dodao da se bitka može dobiti samo ako u njoj svi solidarno učestvuju.

"Dio ljudi doživljava bolest neozbiljnijom nego što bi trebalo. Hrvatska je obezbijedila funkcioniranje svih segmenata društva - budžeta, javnih i državnih službi, kao i privrede, koliko je to moguće", rekao je Plenković, koji smatra da mjere donijete po preporuci medicinske struke nisu blage.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.