Vijesti
Počeo sastanak: U ime Vlade Marković, Pažin, Darmanović... u ime Crkve Amfilohije, Joanikije, Dimitrije... (FOTO) Ovo je prvi sastanak na inicijativu premijera povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica nakon stupanja Zakona na snagu, saopšteno je iz Vlade juče

Premijer Duško Marković i mitropolit Amfilohije danas u 11 časova počeli su razgovore o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

  
Zakon je usvojen krajem decembra prošle godine, a njegovo povlačenje traži Mitropolija crnogorsko-primorska. 
 
Pored Markovića, sastanku u Vili Gorica, u ime Vlade prisustvuju potpredsjednik i ministar polojprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar pravde Zoran Pažin, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ministar za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka.
 
Iz Mitropolije je saopšteno da sastanku prisustvuju članovi Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori i rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.
 

U Savjetu su, pored mitropolita Amfilohija, episkop budimljansko-nikšićki Joanike, zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, dioklijski Metodija i episkop umirovljeni zahumsko-hercegovačkog Atanasije.

Više novinarskih ekipa čeka ispred kapije Vile Gorica jer im nije dozvoljen ni prilaz zgradi.

Iz Vlade je juče saopšteno da je "ovo prvi sastanak na inicijativu premijera povodom Zakona o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica nakon stupanja Zakona na snagu". 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.