Vijesti
Ponovo protest u Novom Pazaru, traže "istinu o oboljelim i umrlim od Covida-19" Grupa od pedesetak građana Novog Pazara okupila se u krugu Opšte bolnice tražeći, kako su rekli, istinu o oboljelim i umrlim od Covida-19 u tom gradu, kao i smjenu odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.
# Tanjug

Grupa od pedesetak građana Novog Pazara okupila se u krugu Opšte bolnice tražeći, kako su rekli, istinu o oboljelim i umrlim od Covida-19 u tom gradu, kao i smjenu odgovornih u zdravstvenim ustanovama i Štabu za vanredne situacije.

Oni su nosili transparente "Ostavka koordinatora", "Gdje su donacije?", "Hoćemo tačne informacije", "Ovdje smo zbog života" i "Prvi u Evropi" koje su na kraju protesta okačili na ogradu.

Nezadovoljstvo su iskazali duvajući u pištaljke i skandiranjem protiv koordinatora Opšte bolnice Mirsada Đerleka.

Skup su okončali aplauzom za, kako su naveli, sve zdravstvene radnike Novog Pazara, drugih gradova Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i sve koji su uputili pomoć.

Poručili su da protest nema nikakvu političku pozadinu, već da su se okupili zbog, kako su rekli, "sramnog odnosa prema građanima".

"On (Đerlek) kaže da je napravio takve rezultate da mu ne pada na pamet da podnese ostavku. Ja da sam na njegovom mjestu, od stida bih se sakrio u mišju rupu. Pa mi smo prvi u Srbiji po broju umrlih", rekao je Ruždija Šabotić.

Najavili su da će se u krugu Opšte bolnice okupljati svakog dana u 17 sati.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.