Vijesti
Posjeta Novom Pazaru: Grupa ljekara okrenula leđa Brnabić i Lončaru Premijerka Srbije Ana Brnabić je, s ministrom Zlatiborom Lončarom, posjetila Novi Pazar, koji je žarište korona virusa u Srbiji, gdje ih je dočekala grupa građana povicima i zvižducima.
# Facebook

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, s ministrom Zlatiborom Lončarom, posjetila Novi Pazar, koji je žarište korona virusa u Srbiji, gdje ih je dočekala grupa građana povicima i zvižducima.

Premijerku i ministra je dočekala grupa građana uz povike ("Lopovi", "ua") i zvižduke, a Brnabić je navela da su to politički aktivisti koji, kako kaže, treba da se bave politikom, a ne da "koriste zdravstvo i tešku epidemiološku situaciju za politiku".

Iz grupe se čulo na to "ovdje su ljudi". 

 

Brnabić je rekla da je situaciija kompleksna i u Pazaru i Tutinu, ali i u drugim žarištima u Srbiji.

"Jedina razlika je u tome što se u tim žarištima ne politizuje, a ovdje je naišlo na izuzetno, izuzetno plodno tle za politizaciju, i onda su se naravno svi ovdje sjatili, jer fenomenalno odavde dođu lažne vijesti, da potpaljuju dalje cijelu ovu atmosferu".

Također, dok su se Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obraćali građanima u Novom Pazaru, grupa ljekara i medicinskih sestara okrenulo je leđa u znak protesta.

(N1)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.