Vijesti
Poslanici opozicije podnijeli Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti odluke o izmjenama Poslovnika i imenovanju članova DIK-a Takođe, podnijet je i Predlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o imenovanju devet članova Državne izborne komisije objavljenog u Službenom listu 129/20, koji je stupio na snagu 29.12.2020. godine.
#

Svih 40 poslanika opozicije u crnogorskom parlamentu podnijeli su juče Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke o izmjenama Poslovnika Skupštine, imenovanju devet članova DIK-a i o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, saznaje CdM.

“Podnijeli smo Predlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupstine objavljenog u Službenom list Crne Gore br. 129/20 , koji je stupio na snagu 7. januara ove godine”, saznaje CdM iz opozicionih partija.
 
Također, podnijet je i Predlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o imenovanju devet članova Državne izborne komisije objavljenog u  Službenom listu 129/20, koji je stupio na snagu 29.12.2020. godine.

Opozicioni poslanici podnijeli su Ustavnom sudu Predlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, koji je obljaven u Službenom listu br. 129/20, a stupio je na snagu 30. 12. 2020. godine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.