20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Nam: Odluka o razrješenju Musemića je u interesu kluba

Nakon što je Husref Musemić razriješen funkcije šefa stručnog štaba FK Sarajevo, iz ovog sarajevskog kluba danas su objavili saopćenje u kojem nastoje obrazložiti zašto je uprava donijela ovakvu odluku. 

Većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam je naglasio da u potpunosti podržava odluku koja je “donesena u interesu kluba i neophodna za daljnji napredak”, saopćeno je putem zvaničnog portala FK Sarajevo.

– Imamo talentovanu i dobru ekipu. U narednom periodu trebamo se regrutovati i iskoristiti vrijeme koje je pred nama te ispraviti sve pogreške iz prethodnog perioda. Želio bih se zahvaliti gospodinu Musemiću za sav doprinos koji je ostvario. Ostavio je snažan pečat u klupskoj historiji kao igrač i trener, te će uvijek biti dio kluba. Lično ga iznimno uvažavam i poštujem, te se nadam da ćemo i u budućnosti sarađivati – saopćio je Nam. 

- OGLAS -

Nam uvjerava da svi uposlenici kluba imaju jedan cilj i isti interes, a to je da klub nastavi uzlaznom putanjom, te da ostvari što je moguće bolje rezultate. 

– U svakoj fazi razvoja, klub zahtijeva promjene i ljude koji će ih uspješno realizovati. Zamolio bih vas da vjerujete uposlenicima kluba i mojoj ljubavi prema Bordo klubu.  Samo zajedno možemo doprinijeti dobrobiti kluba – zaključio je Nam. 

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Senad Jahić ističe da razumije da je dio navijača i javnosti razočaran viješću da Husref Musemić više neće biti šef stručnog štaba, te da apsolutno ni u jednom trenutku niko iz trenutnog rukovodstva nije doveo u pitanje činjenicu da se radi o legendi kluba, osobi koja je dugi niz godina punog srca nosila bordo dres, na terenu i pored njega.

– Husref Musemić je dio bordo porodice, uvijek će ostati. Osjećam dužnost da razjasnim neodogovorena pitanja u vezi sa odlukom koju je Upravni odbor FK Sarajevo zajednički donio sa većinskim vlasnicima upravljačkih prava iz Vijetnama. Vrlo sam zahvalan kao predsjednik kluba da smo prvih godinu dana radili složno kao tim. Bilo je iznimno teških trenutaka, poraza, trzavica, ali mi smo mi iz UO pokazali jedinstvo, podržavali šefa Musemića i njegova funkcija ni u jednom trenutku nije bila upitna. Ni sada u razmatranju ne postoje imena koja bi mogla da ga zamijene, na tome ćemo tek raditi u narednih nekoliko sedmica – objašnjava Jahić.  

Naglašava da s druge strane osjeća zahvalnost za veliki broj poruka navijača koji su slali svoju podršku i razumijevanje, navijača koji su mjesecima iskazivali nezadovoljstvo zbog načina igre FK Sarajevo u aktuelnoj sezoni. 

– U rukovodećem sastavu sa vlasnicima iz Vijetnama, na osnovu čije finansijske, logističke i moralne podrške naš klub jedino ima preduslove da se gradi ka veličini evropskog kluba, došlo se do zaključka da indikatori sa terena ne zadovoljavaju te kriterije. Teško je obećavati da ćemo sutra postati evropski klub, mi to ne obećavamo, ali dali smo obećanje da ćemo na tome raditi i ova poslovna odluka se desila na tom tragu – izjavio je Jahić.  

FK Sarajevo napominje da su u posljednja dva dana na adresu kluba stigla pitanja koja se odnose na sankcije ostalih uposlenika stručnog štaba. Sarajevo putem svog zvaničnog portala želi informisati javnost da će svi uposleni u sportskom segmentu (koordinator sportskog segmenta, stručni štab i igrači) snositi sankcije. Također, iz kluba odbijaju sve implikacije koje proizilaze iz pitanja da su igrači kao kolektiv pokrenuli bilo kakvu vrstu bojkota trenera. Navodi se da su njihova vjernost i kvalitet višestruko dokazani i oni također u ovom trenutku trebaju navijačku podršku kako bi se klub što prije okrenuo nastavku sezone i novim rezultatima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA