Vijesti
Požar u Hidroelektrani u Platu ugašen: Pronađeno jedno tijelo, za dvojicom djelatnika još uvijek se traga Od devet djelatnika koji su se u tom trenutku zatekli u hidrocentrali šestorica su zadobila lakše ozlijede
#

"Mogu potvrditi da su oko 14:00 sati ronioci pronašli beživotno tijelo muškarca u vodovodnom kanalu koji spaja centar hidrocentrale sa morem. Tijelo je izvučeno na površinu, a očevidom će se utvrditi identitet,", rekao je Pavličević za Dubrovački Dnevnik.

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević izjavio je novinarima u četvrtak da je u toku sanacija požarišta u Hidroelektrani (HE) Dubrovnik, vatra koju gase posebno osposobljeni vatrogasci izbila je na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara, a za dvojicom od devet djelatnika koji su se u tom trenutku zatekli u HE još uvijek se traga.

-U toku je sanacija požarišta s obzirom da se radi o tunelu dugačkom oko 500 metara. Vatra je izbila na samom kraju tunela. Vatrogasci koji su posebno osposobljeni s posebnom opremom još uvijek gase požarišta- kazao je Pavličević novinarima.

Od devet djelatnika koji su se u tom trenutku zatekli u hidrocentrali šestorica su zadobila lakše ozlijede.

Trojici je pružena liječnička pomoć na samom mjestu događaja, a trojica su upućena na daljnje pretrage i obradu u Opću bolnicu Dubrovnik. Za tri osobe još uvijek nema nikakvih informacija, prenosi Hina.

Pavličević je novinarima rekao da su hidrocentrala i zaposlenici bili obučeni kako postupati u slučaju vanrednih situacija.

-Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji - naglasio je.

Pavličević je rekao da je dojava o požaru u HE zaprimljena jutros u 9 sati putem Centra 112, a na mjesto događaja izašle su sve žurne službe - hitna pomoć, vatrogasci, policija i predstavnici općine Župa dubrovačka.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.