Vijesti
Poznat identitet trojice ubijenih Srba koji su učestvovali u terorističkom napadu na Kosovu Potvrđeni su identiteti trojice od četvorice ubijenih terorista koji su prije dva dana učestvovali u napadu na državnu policiju Kosova, prilikom koje je ubijen i jedan policajac.
#

Kako prenose kosovski mediji, radi se o Igoru Milenkoviću, Bojanu Mijailoviću i Stefanu Nedeljkoviću, sve trojica iz Zvečana, dok je identitet četvrtog teroriste za sada nepoznat.

Milenković (50) je otac dvoje dece, a radio je kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, informacija o tome čime su se bavili Mijailović i Nedeljković (31) za sada nisu poznate.

Ranije je objavljeno da su u samostanu koji su zauzeli teroristi, tokom pretresa nakon okončanja akcije kosovske policije, pronađeni dokumaneti Milana Radoičića, poznatog kriminalca sa američke crne liste.

Podsjetimo, u napadu Srba na policiju Kosova koji se sinoć dogodio na sjeveru ove zemlje ubijen je jedan kosovski policajac, dok su dvojica ranjena.

Pucnjava se dogodila u mjestu Banjska. Kosovska policija navodi da su njihovi pripadnici napadnuti nakon što su uočili blokadu ceste. U razmjeni vatre ubijena su četiri napadača.

Nakon što je kosovska policija stavila situaciju pod kontrolu, premijer ove zemlje Albin Kurti saopćio je da je kod uhapšenih pronađena ogromna količina vojnog naoružanja kojim su planirali napade na kosovske institucije.

Kako je naglasio Kurti, policija je zaplijenila stotine pušaka, ali i municiju.

"U današnjoj operaciji protiv naoružanih terorista, kosovska policija zaplijenila je stotine pušaka i municije, uključujući tešku vojnu opremu kao što su mitraljezi, granate i drugo. Naša policija ostaje u bliskoj saradnji sa KFOR-om i EULEX-om. Operacija je u toku", rekao je Kurti.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.