12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Dr. Ksenija Miladinović nova predsjednica Ljekarske komore Kantona Sarajevo

Skupštinu je prije glasanja napustio njen protukandidat, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović s još 30-ak delegata, koji su upozorili na neregularnost samo izbornog procesa.

Ljekarska komora je samostalno i neovisno strukovno udruženje doktora medicine, koja zastupa interese ljekarske profesije, ali i brine o pravilnom ponašanju i ugledu ljekara i ljekarske struke. Komora također dodjeljuje i licence za rad ljekara.

Predsjednik Samostalnog nezavisnog sindikata doktora medicine i stomatologije KS prim. dr. Izet Hočko rekao je Patriji prije današnje izborne Skupštine Komore da je kandidatura dr. Miladinović za poziciju predsjednika Komore protuzakonita, te da bi odgovorni trebali biti kažnjeni.

- OGLAS -

„Ne možete izbornu Skupštinu Komore započeti s jednim kandidatom, prekinuti tu skupštinu, a onda istu skupštinu nastaviti s drugim kandidatom“, smatra dr. Hočko, podsjećaju da je Skupština Komore trebala biti održana 26. novembra, kada su kandidati bili profesor Gavrankapetanović i dr. Zaim Jatić iz Domova zdravlja Kantona Sarajevo, ali je ta sjednica prekinuta, nakon čega je dr. Jatić odustao od kandidature, a za novog protukandidata profesoru Gavrankapetanoviću je delegirana profesorica Miladinović..

Bivši predsjednik Ljekarske komore KS prim. dr. Fahrudin Kulenović rekao je Patriji da je više od 50 godina u zdravstvu, ali da „ljekari u Sarajevu nikada nisu bili više poniženi“.

„Ljut sam na ljekare. I prije su se mijenjali sistemi i politike, ali se ljekari nikada nisu spuštali pod noge politike“, rekao je dr. Kulenović.

Na čelu Ljekarske komore KS ranije je bio dr. Raho Spahović, specijalista pedijatrije s Kliničkog centra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA