Vijesti
Priprema regionalnog sporazuma o podjeli imovine Direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić prisustvovao je u Beogradu prvom radnom sastanku eksperata koji učestvuju u pripremi prvog regionalnog sporazuma o podjeli prihoda ili imovine stečene krivičnim djelom
#

Direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Vinko Jakić prisustvovao je u Beogradu prvom radnom sastanku eksperata koji učestvuju u pripremi prvog regionalnog sporazuma između Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore o podjeli prihoda ili imovine stečene krivičnim djelom.

Skup je organiziralo Ministarstvo pravde Republike Srbije uz podršku projekta "Jačanje kapaciteta za borbu protiv korupcije u Jugoistočnoj Evropi kroz poboljšanje mjera za oduzimanje imovinske koristi", koji provode AIRE Centar & Regionalna Antikorupcijska inicijativa uz finansijsku podršku vlade Velike Britanije i Konrad Adenauer Fondacije.

Svrha skupa je predstavljanje inicijative o potrebi zaključivanja regionalnog sporazuma o podjeli oduzete imovine, odnosno preciziranje pojedinosti koje se tiču vrste imovine, da li se sporazum odnosi i na kulturna dobra i bitkoine i drugo.

Sporazum treba unaprijediti regionalnu saradnju u provođenju zakona i oduzimanju nezakonito stečene imovine koja se nalazi na teritoriji dvije ili više država budućih članica sporazuma.

Osim direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, ovom inicijalnom sastanku prisustvovala su još dva predstavnika na ekspertnom nivou - nosioci pravosudnih funkcija u Federaciji BiH.

Nastavak aktivnosti je predviđen za sredinu aprila ove godine i održat će se u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.