21.6 C
Sarajevo
08.05.2024

Tužilaštvo KS traži maksimalnu kaznu za Sanjina Sefića!

Kantonalno Tužilaštvo KS u konačnici je iznijelo stav da se optuženom Sanjinu Sefiću odredi maksimalna kazna. Preciznije, određivanje makismalne kazne zatvora za počinjena dva krivična djela koja se odnose na izazivanje opće opasnosti i neukazivanje pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Prema istom principu da se odredi kazna i za ostale koji su sudjelovali u ometanju istraživanja krivičnog djela.  Optuženi Sanjin Sefić nije ukazivao znake pokajanja na počinjena krivična djela, stoga je Tužilaštvo KS zatražilo strogo kažnjavanje i bez olakšica prilikom donošenja finalnog ishoda.

Ponovo su podsjetili optuženog na svjesnost počinjenog krivičnog djela bez dokaza o tome da je imao dijagnosticiranu amneziju, te da je svjesno planirao svoje bjekstvo. Tokom iznošenja ovog stava Sefić je uložio žalbu.

- OGLAS -

Dodali su da Sefiću nije prvi put da se susreće s krivičnim djelima. Naime, 2015. godine  Sefiću je određena kazna zatvora zbog izvršenja napada na službeno lice, kao i veća brojka saobraćajnih prekršaja koji su registrovani u izvodu novčanih kazni.

Podsjećamo, Sanjin Sefić se tereti da je tokom brze vožnje automobilom usmrtio dvije studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Editu Malkoč i Selmu Agić.
 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA