15 C
Sarajevo
25.04.2024

Olimpijska baklja preko Banja Luke stigla u Sarajevo: “Ovo će biti najbolji EYOF u historiji”

 
Baklju je iz aviona iznio gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka. Izrazio je zadovoljstvo što se olimpijski duh ponovo vraća u Sarajevo. 
 
“Dragi građani Sarajeva, ponosan sam što je baklja mira ponovo u Sarajevu. Nama je obaveza da stvaramo platforme kao EYOF”, rekao je Skaka.
 
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva pozdravio je sve prisutne.
 
“Plamen je došao iz Rima, preko Trsta, Banja Luke i evo sada do Sarajeva. Ovo je veliko takmičenje i moramo svi biti okupljeni. Svi zajedno ćemo poslati lijepu sliku u 46 zemalja koje će nam biti gosti”, rekao je Nenad Vuković.
 
Među prisutnim bili su i članovi Predsjedništva Bosna i Hercegovine, Željko Komšić i Šefik Džaferović. Na ceremoniji dočeka, bio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.
 
“Ovo je najveći sportski događaj nakon 1984 godine. Po broju sportista koji ce učestvovati premašio je i 1984. godinu. Neka nam ova baklja bude nada da smo sposobni da možemo sve kada smo zajedno. Čestitamo organizatoru, a kada ovo prođe možemo reći da smo obavili veliki zadatak i da smo našu zemlju doveli na naslovne stranice medija po nečemu dobrom”, rekao je Željko Komšić. 

 

Da je ovo veliki dan za našu zemlju, složio se član Predsjedništva, Šefik Džeferović.
 
Snažno utiće ovaj događaj na reintegraciju BiH. Našu državu trebamo graditi na ovakav način. Čestitam svima koji su u tome učestvovali. Ja im se zahvaljujem i želim da protekne sve u najboljem redu”, kazao je Džaferović. 
 
Prisutnim se obratio i Denis Zvizdić, koji je poručio da se na ovaj način šalje poruka mira. 
 
“Boje olimpijskih boja predstavljaju neke od boja svih država u svijetu. Trebamo poštovati olimpijski duh, mira i saradnje. Kada nešto hoćemo to i možemo. Kada se ujedinimo i ostavimo razlike sa strane, tada sve možemo realizirati. Siguran sam da će EYOF biti najbolje organiziran u povijesti. Čestitam svima, ovo je za sve nas veliki dan”, zaključio je Denis Zvizdić.
 
Zbog loših vremenskih uslova avion je kasnio skoro sat vremena, ipak predstavnici i baklja su dočekani. 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA