8 C
Sarajevo
26.04.2024

Općinski načelnik: Institucije se trebaju pobrinuti da se ovakve tragedije više ne ponavljaju

Nakon sinoćnje prometne nesreće u kojoj su poginule dvije, a ozlijeđene tri osobe, građani Novog Travnika okupili su se u subotu na gradskom trgu u toj općini, u znak prosvjeda zbog nesigurnosti koju uzrokuje prebrza i neodgovorna vožnja.

U prometnoj nesreći sinoć su poginule 30-godišnja H.A. i njezina maloljetna kćerka, dok je troje djece ozlijeđeno.

Iz MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) potvrdili su da je u krvi 34-godišnjeg vozača R.N., koji je priveden, bilo više od tri promila alkohola.

- OGLAS -

Općinski načelnik Refik Lendo kazao je danas da se nadležne institucije trebaju pobrinuti da se ovakve tragedije više ne ponavljaju te da tužiteljstvo i sud imaju ključnu ulogu.

– Treba učiniti sve da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Svi koji obavljamo određene funkcije imamo odgovornost… Više puta sam upozoravao da u našem gradu ima 20 ljudi kojima treba oduzeti dozvole i kojima ne treba dozvoliti da sjednu u automobil – kazao je Lendo novinarima.

Među okupljenim građanima, bila je i Saliha Malkoč koja je poručila da se, kao pješak, osjeća nesigurno na cesti.

– Juri se i ne smiješ ulicom hodati. Mene je prije mjesec dana auto na trotoaru udarilo. Nesigurno je – ispričala je Malkoč.

U Novom Travniku je danas i sutra proglašen dan žalosti, a danas bi trebala biti završena obdukcija tijela nastradale žene i djevojčice.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA