15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Ko je Mladen Džidić i zašto “ratuje” sa drugim zloglasnim ubicom Lakijem? Kakve veze ima sa Zijadom Turkovićem?

Ubrzo nakon toga za Džidićem je raspisana Interpolova potjernica, a pronađen je i uhapšen u Sesvetama prije tri dana.A

Džidić je u Mostar prebačen 2012. godine iz KPZ Zenica, a javnosti je poznat i iz slučaja Turković po razgovoru koji je vodio iz zatvora sa Milenkom Lakićem Lakijem i koji je korišten kao dokazni materijal u procesu protiv Lakića i Turkovića.

Nakon što je razgovor dospio u javnost i nakon što je Lakić shvatio da je u razgovoru priznao brojna ubistva, tokom suđenja je optužio Džidića radi za Tužilaštvo BiH i da je znao da se razgovori snimaju, te da je namjerno pričao o zločinima. Lakić je tako ugrozio Džidićevu sigurnost u zatvoru s obzirom na to da je označen kao doušnik.

- OGLAS -

Nakon toga Džidić je poslao otvoreno pismo Lakiću.

“Kako si, krnjavi narkomane? Vidim da me spominješ na Sudu. Ni ti ni ja nismo znali da nas snimaju, majmune jedan. Znali su samo uprava i Tužilaštvo. Da sam za njih radio, ne bih dobio 20 godina zatvora nevin. Jesi li svaki dan pisao Dijani (Dijani Kajmaković, postupajućoj tužiteljici, op. a.) da se nagodiš? Nije htjela da čuje, ko će se nagoditi s majmunom koji je ubio trudnu curu! Jesi li mi sam rekao da su ti dvojica što su živjeli s Mikijem (ubijeni Mithat Mekić Miki, op. a.) rekli da Miki ima 150.000 eura u kući od prodaje kuće u Hrvatskoj? Kada su ti dali ključ, otišao si s Rajkom (Rajko Milovanović Grga, Lakić optužen da ga je ubio, op. a.) i ubio ga i trudnu mu curu. Kada niste našli pare, htio si da ubiješ i tu dvojicu što su ti tipu dali, ali su ti pobjegli u Crnu Goru i krili se. Jesi li me molio da pokažem Dijani tijela Marija Tolića i Vernera Ajdarija na Ivan-sedlu”, napisao je između ostalog Džidić.

Optužio je Lakića da je klao djecu na Kosovu, a osim toga i da za ubistvo koje je, prema riječima Džidića počinio Lakić u zatvoru u Foči leži nevin čovjek.

“Kada sam te pitao odakle Zika zna, rekao si mi da si mu pokazao mjesto kada te je stiskao, jer je sumnjao u tebe i Dumanjića. Sve to Tužilaštvo ima snimljeno, ali im bez mog svjedočenja ne vrijedi ništa. Ja nisam htio da svjedočim. Zanima me gdje ćeš ležati 45 godina. U Zenici te čeka 800 muslimana koji su čuli kako si na Kosovu djecu klao i srca im vadio, a u Foči je Eraković (Jugoslav Eraković Juco, osuđen za ubistvo Slobodana Ilića zvanog Bokser, op. a.), koji leži nevin 18 godina za ubistvo koje si ti učinio. To ima snimljeno kako se hvališ kako si nekog Boksera upucao nekoliko puta u autu pa ga za lanac izvukao i ovjerio. Sa zetom si pobjegao, a DNK od Erakovića ostavio u autu. Nakon četiri godine si rekao policiji za DNK. Ima još svašta nešto o Ćeli i ostalima, a ti, narkomane, sjeti se ko te je hranio, davao ti kafu i cigarete. Ništa nisi imao. Telefon i heroin si me molio da ti nabavim, nisam htio. A ti mi tako vraćaš, papak jedan, p… jedna, mater ti j…! Stražar ovdje ima prijatelja kod tebe u zatvoru, tako da ovo pismo neće ići na provjeru. Dabogda umro u zatvoru, curu trudnu ti niko neće oprostiti”, napisao je Džidić.

Za Džidića kažu kako je i u zatvoru u Mostaru bio problematičan, a navodno je zbog osvete cimera u ćeliji, dok je spavao, polio vrelom vodom po licu. Upravi zatvora zbog Džidića žalili su se i osuđeni ratni zločinci Branimir Glavaš, Pero Matić i Marko Maka Radić.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA