7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Slovenija: Zastupnici iz Maribora poslana zastrašujuća poruka

Zastupnici u slovenskom parlamentu iz stranke premijera Marjana Šarca, koja konkurira za gradonačelnicu Maribora, nepoznati su počinitelji u noći sa srijede na četvrtak prerezali sve gume na automobilu i na njega objesili zastrašujuću poruku, za što je ona optužila “političku mafiju” koja, po njezinima riječima, vlada u tom gradu te stvar prijavila policiji.

Ona je za mariborski list “Večer” kazala da je ujutro na parkiralištu ispred svoje kuće našla automobil sa prerezanim gumama, ali je policiju o tome obavijestila zbog zastrašujuće poruke koju su počinitelji ostavili na vjetrobranskom staklu, te da je u svemu dobro samo to što prizor nisu vidjela njena djeca.

Na vjetrobranu je bila vrpcom privezana lutka s fotografijom zastupnice čije je lice bilo premazano crvenom bojom krvi. Vrat lutke bio je povezan ovećim kamenom stavljenim na krov zastupničina vozila.

- OGLAS -

“Ovo shvaćam kao prijetnju mojoj kandidaturi, ali poručujem da me neće prestrašiti i zaustaviti i da ću u petak predati potpise potrebne za kandidaturu. Mislim da je došlo vrijeme da stanemo na kraj političkoj mafiji, koja je očito u Mariboru na vlasti”, kazala je u izjavi za lokalne medije Lidija Divjak Mirnik, zastupnica Liste Marjana Šarca u državnom parlamentu, dodavši da ju je očito netko pratio kad se kasno navečer dovezla kući i onda svoj “pothvat” izveo u noćnim satima, prenosi Hina.

Ona se kao članica vladajuće stranke odlučila kandidirati za gradonačelnicu Maribora u kojem živi, što znači da bi u slučaju uspjeha na izborima morala mandat u parlamentu prepustiti drugom članu stranke, sljedećem po uspjehu na stranačkoj listi na parlamentarnim izborima održanim u lipnju ove godine, prenosi Fena.

Slovenci će na lokalnim izborima idućeg mjeseca birati članove gradskih i općinskih vijeća te gradonačelnike u 212 općina, u prvom važnijem odmjeravanju političkih snaga na biralištima nakon lipanjskih parlamentarnih izbora koji su rezultirali stvaranjem manjinske lijeve vlade Marjana Šarca.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA