15 C
Sarajevo
26.04.2024

U Sjevernoj Koreji nema zaraze korona virusom

Diplomati i drugi strani državljani u Sjevernoj Koreji mogu napustiti zemlju nakon mjeseca provedenog u karantenu u okviru mjera protiv korona virusa (Covid-19), prenosi Anadolu Agency (AA).

U Sjevernoj Koreji, gdje još uvijek nije zabilježen slučaj zaraze korona virusom, 2. marta je okončan jednomjesečni karanten za strane diplomate i druge strane državljane, te im je dozvoljeno da mogu napustiti zemlju.

Ambasador Velike Britanije u Pyongyangu Colin Crooks oglasio se na društvenim mrežama.

- OGLAS -

“Ambasada Njemačke i francuski ured se privremeno zatvaraju, bilo je tužno jutros rastati se s kolegama”, napisao je Crooks.

Na službenoj radio-stanici u Sjevernoj Koreji navedeno je kako je ovog vikenda u regiji Kangwon 1.020 osoba pušteno iz karantena, a u regiji Jagang 2.630.

Korejska Centralna novinska agencija je u petak objavila kako je okončan karanten i za najmanje 221 od ukupno 380 turista, koliko ih se nalazilo pod nadzorom.

Potvrđeno je također kako je u Sjevernoj Koreji najmanje 7.000 osoba stavljeno pod nadzor zbog korona virusa.

Dnevni list “Daily NK”, koji objavljuje vijesti i online, objavio je kako je od januara ove godine zabilježeno najmanje 20 “sumnjivih” smrtnih slučajeva.

Širom svijeta dosad je zabilježeno više od 110.000 slučajeva zaraze korona virusom, a najmanje 3.831 osoba je izgubila život.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA