Vijesti
Ranjeni vojnici KFOR-a na ulicama Zvečana, oglasio se NATO Istaknuto je da su ničim izazvani napadi na jedinice NATO-a neprihvatljivi i da će KFOR nastaviti nepristrasno ispunjavati svoj mandat.
#

Nekoliko povrijeđenih pripadnika KFOR-a moglo se vidjeti na ulicama Zvečana nakon intervencije mirovne misije NATO-a (KFOR).

 
Kako se može vidjeti na videozapisu RSE, koji je veoma brzo postao viralan na mrežama, veliki broj pripadnika KFOR-a nalazi se na zemlji, dok ih drugi izvlače iz zone sukoba.
 
Kako stoji u saopćenju KFOR-a, u suprotstavljanju najaktivnijim rubnim dijelovima mase nekoliko vojnika italijanskog i mađarskog kontingenta KFOR-a bilo je predmetom ničim izazvanih napada te je 25 njih zadobilo traumatske rane s prijelomima i opeklinama uslijed eksplozije zapaljivih naprava.
 
"Hitno im je pružena liječnička pomoć KFOR-a, trenutno su pod promatranjem medicinskog osoblja koje procjenjuje njihovo stanje. Zapovjednik misije KFOR-a, divizijski general Angelo Michele Ristuccia, lično prati razvoj situacije i izražava saosjećanje s muškarcima i ženama iz misije koji su povrijeđeni tokom sukoba", stoji u saopćenju.
 
 

Istaknuto je da su ničim izazvani napadi na jedinice NATO-a neprihvatljivi i da će KFOR nastaviti nepristrasno ispunjavati svoj mandat.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.