Vijesti
Reakcija Mile Đukanovića na smrt mitropolita Amfilohija Ukupnu djelatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori cijenit će historija, dodao je on.
#

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija uputio je izraze saučešća Mitropoliji, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i naglasio da će ukupnu djelatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori cijeniti historija.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Kao velikodostojnik SPC bio je akter i svjedok burnih procesa krajem prošlog i početkom ovog vijeka, kako u Crnoj Gori, tako i na prostorima bivše Jugoslavije", naveo je Đukanović.

Ukupnu djelatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori cijenit će historija, dodao je on.

"Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmjenjivali mišljenja o važnim pitanjima za razvoj savremene Crne Gore, pamtit ću njegov doprinos stvaranju pozitivne atmosfere uoči referenduma na kojem je naša zemlja obnovila nezavisnost mirnim i demokratskim putem", istakao je Đukanović.

Premijer Duško Marković u saučešću je konstatovao da je Mitropolija crnogorsko-primorska izgubila danas svog poglavara, a crkva u Crnoj Gori svog zapaženog jerarha.

Sa žaljenjem sam primio vijest o mitropolitovoj smrti. Kao predsjednik Vlade sarađivao sam i razgovarao sa mitropolitom Amfilohijem o mnogim važnim pitanjima koja su se ticala odnosa države i crkve, ali i o drugim temama od značaja za crnogorsko društvo, naveo je Marković.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je jutros u Kliničkom centru u Podgorici gdje se od 6. oktobra liječio od korona virusa.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.