Vijesti
Reakcije iz Hrvatske: Plenkovića pitaju o vrbovanju selefija Saborski zastupnik Bojan Glavašević ističe da su uputili zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću vezano uz njegova saznanja o ovim pitanjima
#

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ustvrdio je u srijedu kako su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o tisućama islamističkih ektremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije, prenosi HRT.

Saborski zastupnik Bojan Glavašević ističe da su uputili zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću vezano uz njegova saznanja o ovim pitanjima.

Pitali su ga i je li konzul Bandić imao ikakvu službenu suradnju s novinarom RTRS-a te je li mu upušteno na korištenje službeno diplomatsko vozilo RH.

Uputili su i upit predsjedniku saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da se istraže navodi.

- Želimo reći u ime Kluba nezavisnih zastupnika da ove tvrdnje smatramo izuzetno ozbiljnima. Ovo zahtijeva promptnu provjeru. Ovdje nema prostora za pretpostavke jer su političke implikacije vrlo duboke. Ako je u pitanju istina, to znači da je RH poticala terorizam na području druge države. U slučaju da je netočno, brine me zašto jedan visoki dužnosnik susjedne države iznosi neistine i ovakve kvalifikacije  


Bivši ministar unutarnjih poslova, nezavisni zastupnik Vlaho Orepić, komentirao je Mektićeve izjave. Kaže da se radi o konkretnim tvrdnjama, konkretnim imenima i konkretnim postupcima te da to treba argumentirano potvrditi ili demantirati.

- To trebaju napraviti sigurnosne službe BiH i Hrvatske. To je jedinstven sigurnosni prostor, kada su islamisti-ekstremisti u pitanju. Sigurnosnih izazova po tom pitanju ima, ali nisu ni blizu onoj razini kako ih pokušavaju prikazati izborni gubitnici u BiH na čelu s gospodinom Čovićem.   

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.