15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Odgovor Bakiru: “Najlakše je uzvratiti istom mjerom, ali mi to ne činimo”

Najlakše je uzvratiti istom mjerom, ali mi smo u Srbiji razgovarali o političkim prioritetima i baš je predsjednik Vučić inisistirao da ne odgovaramo na svakodnevne optužbe, jer Srbiji ne odgovara da dođe do političkog haosa u regionu, već joj odgovara regionalna stabilnost, rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Ocijenio je da postoje ljudi kojima je prošlost jedina budućnost i koji bi izgubili na aktuelnosti kada ne bi pričali na taj način.

– Meni je baš Bakir Izetbegović rekao da najveći problem nastaje kada dođu godišnjice i počnemo da se optužujemo ko kome treba da se izvini. Svako misli da onaj drugi treba da se izvini njemu i tu nastaju sukobi – rekao je Dačić.

- OGLAS -

Istakao je da treba da pronađemo način da izađemo iz tog začaranog kruga, koji traje 20, 30 godina.

– Njemačka, Francuska i Velika Britanije su 20, 30 godina poslije Drugog svjetskog rata počele da rade na izgradnji EU, a mi se optužujemo za stvari koje sežu i vijekovima unazad – ukazao je Dačić.

Istakao je da ne zna kakav je ko narod, ali da zna da “drugi i bolji narod jedni od drugih nemamo”, jer vijekovima “živimo ne jedni pored drugih nego jedni s drugima”.

Lider SDA Bakir Izetbegović nagovijestio je da Srbe smatra lošim narodom dok je, tokom gostovanja u “Dnevniku” Federalne televizije, oštro kritikovao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, piše “Srpskainfo”.

Iako nije izričito rekao da su Srbi loš narod, Izetbegović je izjavio da nije uvjeren u tačnost izreke da “nema loših naroda, već samo loših rukovodstava”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA