16 C
Sarajevo
16.04.2024

Tužiteljica Tadić sastala se s dužnosnicima projekta EU4JUSTICE

Glavna tužiteljica Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se s dužnosnicima projekta EU4JUSTICE, koji u BiH implementira organizacija za međunarodnu pravosudnu suradnju GIP-Justice Cooperation Internationale.
Na čelu delegacije bili su Isabelle Arnal, voditeljica tima EU4JUSTICE i Bernard Rabatel, nekadašnji visoki dužnosnik tužiteljstva u Francuskoj i ekspert s gotovo 40 godina iskustva u tužiteljstvima i kaznenom pravosuđu.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima na jačanju tužiteljskih kapaciteta, te razmjeni iskustava sa tužiteljskim ekspertima iz Francuske specijaliziranim za oblasti borbe protiv financijskog kriminala, korupcije i druge oblasti kaznenog pravosuđa.

Na sastanku je razgovarano i o međusobnoj suradnji i razmjeni iskustava u okviru aktivnosti projekta EU4JUSTICE, posvećenog jačanju tužiteljskih kapaciteta i unaprijeđenju kaznenih istraga.

- OGLAS -

U okviru projekta angažirani su međunarodni eksperti s izuzetnim praktičnim iskustvom u borbi protiv financijskog kriminala, organiziranog kriminala, gospodarskog kriminala, korupcije, te međunarodne suradnje pravosudnih institucija.

Tužiteljstvo BiH uključeno je u više projekata koji su posvećeni razmjeni iskustava u jačanju tužiteljskih kapaciteta i međunarodnoj suradnji s institucijama s područja EU, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA