20 C
Sarajevo
29.03.2024

Dodik: Mnogo problema oko imenovanja Cikotića

Milorad Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata, rekao je danas nakon sjednice Izvršnog komiteta ove stranke, da bi oko imenovanja Selme Cikotića za novog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, mogli pratiti određeni problemi.

Ovo je, podsjećamo, današnja odluka Kadrovske komisije SDA. Cikotić bi na ovoj poziciji trebao zamijeniti Fahrudina Radončića koji je podnio ostavku.

”Vjerujemo da će situacija u Bosni i Hercegovini biti još teža i komplikovanija. Imamo izražene probleme vezano za nepostizanje dogovora oko važnih stvari. U svemu tome danas smo i saznali da su Bošnjaci predložili novog ministra, to je neslužbeno, nisam obaviješten o tome. Ovaj pominjući kandidat, mislim da ima mnogo problema”, rekao je Dodik, a kao argument je naveo pojedine tekstove u kojima je Cikotić naveden kao autor.

- OGLAS -

Vidjećemo na koji način ćemo se odnositi po tome, ali SNSD smatra da ne može doći do imenovanja bilo koga na to mjesto dok se ne izvrše sva imenovanja koja su prošla procedure”, dodao je on.

Dodik je u današnjem obraćanju javnosti, govorio i o finansiranju izbora, ekonomskim mjerama u Republici Srpskoj i ostalim aktuelnim temama.

(N1)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA