12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Dodik: Vojska neće ići na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da BiH neće fizički zatvarati granice prema Srbiji i Crnoj Gori kako se to navodi u zaključku Savjeta ministara u tehničkom mandatu kojim se od ministra odbrane Marine Pendeš traži bataljon Oružanih snaga BiH za te namjene.

– Dobro se zna da je vrhovni komandant Oružanih snaga Predsjedništvo BiH i ja kao predsjedavajući Predsjedništva neću dozvoliti da se granice zatvaraju. Potpuno mi je poznata netrpeljivost militantnog /Denisa/ Zvizdića prema Srbiji, koji bi umjesto zatvaranja granica trebalo da razmišlja o tome kako da se nađe rješenje za problem dolaska migranata u BiH u dijalogu sa Srbijom i Crnom Gorom, a ne da se šalje vojska na granice – istakao je Dodik.

Poručivši da vojska neće ići na granice, Dodik je rekao da je Zvizdićev prevashodni zadatak da traži rješenje kako da se usmjere migranti da idu prema Evropskoj uniji, što im i jeste željena destinacija, a ne kako da se zatvaraju granice prema našim susjedima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA