15.5 C
Sarajevo
02.05.2024

Makron pisao Vučiću: Priznanje srpskom narodu za borbu na strani saveznika u 1. svjetskom ratu

Predsjednik Francuske Emanuel Makron naveo je danas u pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da zna koliko je srpski narod propatio tokom Prvog svjetskog rata, izrazivši želju da obilježavanje bratstva po oružju dviju zemalja i žrtve vojnika posluže kao osnova za unaprijeđenje saradnje, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, u pismu Makron zahvaljuje Vučiću na prisustvu ceremoniji u Parizu povodom stogodišnjice od primirja u Prvom svjetskom ratu, te navodi da zna koliko je srpski narod propatio tokom Prvog svjetskog rata, podnjevši strašne žrtve od više od milion i dvije stotine hiljada ljudi, što je činilo gotovo trećinu stanovništva.

- OGLAS -

 

-Želim da odam priznanje njihovoj borbi na strani saveznica, a posebno Francuske na Solunskom frontu, o kome se ne tako često govori, iako je bio odlučujući za okončanje tog razarajućeg sukoba-, kazao je francuski predsjednik.

 

On je rekao da želi da Vučić i srpski narod budu u potpunosti uvjereni u njegovo zalaganje da se ukaže čast i oživi to sjećanje, “kao što će to zajedno učiniti prilikom njegove posjete Srbiji 5. i 6. decembra ove godine”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA