3 C
Sarajevo
17.04.2024

Suđenje u slučaju “Dženan Memić”: Naloženo novo vještačenje, predvode ga stručnjaci iz Banja Luke

Naloženo je novo vještaćenje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao mladić, a provodit će ga tim saobraćajnih stručanjaka iz Banja Luke.

Advokat Bekrije Seferovića, Rusmir Karkin je zatražio da se uradi nova rekonstrukcija događaja od noći 15. februara 2016. godine, ali je Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović to odbio.

Kao što je poznato Vrhovni sud FBiH je donio odluku kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za stradanje Dženana Memića.

- OGLAS -

Naime, Vrhovni sud FBiH donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženih – Ljube Seferovića i Bekrije Seferovića, kojim je djelimično uvažena žalba tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, te ukinuta presuda Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) od 16. jula 2018. godine i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Prvostepena presuda Kantonalnog suda u Sarajevu ukinuta je zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Vrhovni sud FBiH je naložio prvostepenom sudu da u ponovnom suđenju naredi obavljanje novog saobraćajnog vještačenja nad izvedenom dokazima, a koje vještačenje će biti povjereno timu vještaka iz te oblasti ili fakultetu za saobraćaj, te izvede i druge dokaze za koje nađe da je potrebno, pa će nakon tako provedenog postupka i na osnovu tako izvedenih dokaza donijeti na zakonu zasnovanu presudu.

Dvadesetjednogodišnji Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio sedam dana ranije (8. februara) dok je s djevojkom šetao Velikom alejom na Ilidži.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA