17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Đokić: Isključeni članovi nisu priznali da su grubo prekršili program i statut

Glavni odbor Socijalističke partije Republike Srpske potvrdio je na sjednici u Doboju odluku lidera stranke Petra Đokića o isključenju trojice članova, Maksima Skoke, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, a koji su prethodno tražili Đokićevu ostavku.

Đokić je rekao da je do isključenja trojice članova došlo zbog, kako je ustvrdio, grube povrede programa i statuta, te djelovanja mimo organa partije.

– Morao sam da donesem takvu odluku jer nije bilo drugog načina da do sjednice Glavnog odbora spriječim bilo kakvo dalje djelovanje koje bi moglo nanijeti štetu partiji. Djelimično smo u tome uspjeli, djelimično nismo – kazao je Đokić.

- OGLAS -

Dodao je ipak da je “ostavljen prostor da neki narodni poslanici mogu promijeniti svoj stav”, ali ne misli tu ne one koji su isključeni iz stranke.

Na sjednici Izvršnog odbora bilo je, kazao je, pokušaja usaglašavanja stavova sa Skokom, Savanovićem i Selakom, ali da su oni odbili “da priznaju da su grubo prekršili program i statut, te da upute izvinjenje članovima, organima i predsjedniku partije”.

Prethodno je Maksim Skoko najavio da će uložiti žalbu na ovu odluku, jer smatra da je i Glavni odbor sazvan mimo statuta partije.

Kazao je i da će u Narodnoj skupštini RS-a nastaviti da djeluje kao predsjednik Kluba pet od sedam poslanika SP, a sve do konačne odluke statutarne komisije o isključenju.

Zasjedanje Glavnog odbora socijalista RS-a u Doboju počelo je s zakašnjem, jer je grupa članova iz Banje Luke, bez, kako je rečeno, poziva, pokušala da prisustvuje zasjedanju, znog čega je umalo intervenisala i policija.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić je 24. januara donio odluku da se iz te stranke isključe poslanici Maksim Skoko i Goran Selak, te bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Dan ranije oni su zatražili njegovu smjenu na funkciji ministra energetike i rudarstva te lidera stranke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA