-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Špirić: Kunem se pred Bogom i narodom da nisam umiješan u korupciju

 Nikoli Špiriću putovanje u SAD zabranjeno je isključivo zbog korupcije, tvrdi Kormakova. O dokazima za te tvrdnje odlazeći ambasador danas nije pričala.

Donošenje ovakve odluke State departmenta u vremenskom pogledu nema nikakve veze sa političkom situacijom ovdje, što se tiče ovakvih procesa Vlada SAD-a djeluje tako što mjesecima radi na tome procesu, provode se razne rasprave i ovakve odluke podliježu ozbiljnom pravnom zakonskom razmatranju-, kaže Maureen Cormack.

Sve je to laž, spin, podmetanje i politička ucjena, kaže Nikola Špirić.

- OGLAS -

Nečuveno je da u 21. vijeku neko politički ucjenjuje tako što na “crnu listu” stavlja najuže članove porodice, odnosno suprugu i djecu. Ponovio je da nema nikakvih informacija o navodima američke administracije ni od nadležnih domaćih institucija, kako prenosi ATV.

– Pred Bogom i narodom se kunem da je to laž, spin, podemetanje da je rezultat rada bolesnik umova kojih nažalost ne nedostaje u BiH čime je hranjena, američka administracija –, kaže Špirić.

SAD su 10. septembra uvele sankcije Nikoli Špiriću. Iz State departmenta je tada saopšteno da je ta odluka donesena zbog njegove umiješanosti u korupciju. Sankcije se odnose i na Špirićevu porodicu.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA