15 C
Sarajevo
25.04.2024

Patrijarh Irinej: Molimo se da Crna Gora odustane od zakona o vjeroispovjesti

Crna Gora treba da odustane od donošenja zakona o slobodi vjeroispovijesti. Nadamo se i molimo da odustanu i da naše svetinje neće biti ugrožene – rekao je patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Irinej u povodu inoviranog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti o kojem zastupnici crnogorskog parlamenta treba uskoro da raspravljaju.

Patrijarh Irinej smatra da Crna Gora treba da odustane od tog zakona.

-Da nije bilo mitropolije, tko zna kako bi se razvijao život na tim prostorima, ona je vodila taj narod u najkritičnijim vremenima – rekao je Irinej, a prenosi Radio i Televizija Crne Gore.

- OGLAS -

Zastupnici crnogorskog parlamenta najavili su 24. prosinca raspravu o inoviranom Prijedlogu zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, kojim po treći put planiraju da zamijene zastarjeli pravni akt iz 1977. godine.

Dokument predviđa vraćanje u državno vlasništvo imovine i svih vjerskih objekata građenih prije 1918. za koje vjerske zajednice ne mogu da dokažu da im pripadaju.

Srpska pravoslavna crkva oštro se protivi usvajanju zakona, koji vidi kao pokušaj otimanja njezine imovine u toj zemlji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA