Vijesti
Slučaj koji je potresao regiju: Istražitelji nisu sigurni kako su djeca preminula, zatraženo dodatno vještačenje Na tijelima troje ubijene djece pronađene su povrede od gušenja, pa istražitelji sumnjaju kako je otac djecu i otrovao i gušio
#

Obdukcija nije dala odgovor na ključno pitanje o smrti troje djece, sedmogodišnjih blizanaca i četverogodišnjeg dječaka, koje je u noći s petka na subotu u Zagrebu ubio njihov otac Harald Kopitz.

Kako piše "Index", istražitelji, koji su prvo vjerovali kako su djeca ubijena tako što ih je otac ugušio, sve su skloniji verziji da je ključno za smrt bilo trovanje, vjerojatno tabletama.

Međutim, na tijelima troje ubijene djece pronađene su povrede od gušenja, pa istražitelji sumnjaju kako je otac djecu i otrovao i gušio, saznaje "Index".

Moguće je i da je kod neke od djece smrt nastupila trovanjem, a kod neke gušenjem. Sve bi to trebalo utvrditi toksikološko vještačenje nesretne djece, a koje je zatraženo.

Osim pitanja što je bio neposredni uzrok smrti djece, istražitelji će u danima koji slijede tragati za odgovorima na pitanja šta je počinitelja nagnalo na ovakav zločin, je li sve planirao, ali i je li bio pod utjecajem kakvih sredstava koja bi utjecala na njegovo rasuđivanje.

Ubica Harald Kopitz je u međuvremenu i dalje na bolničkom liječenju i tek treba biti ispitan. Direktor Vinogradske Davor Vagić jučer je rekao kako se provode svi nalazi kako bi se utvrdio je li bio pod utjecajem psihofarmaka, pri čemu se vjerojatno misli na lijekove koji utječu na psihičke procese.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.