Vijesti
Strava u domu za djecu u Puli, dvojica dječaka silovala i tjerali vršnjaka da pije urin
# Getty Images

Odgajatelj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli, 62-godišnji I. L. iz Vodnjana, na pulskom je Općinskom sudu osuđen zbog nesavjesnog rada u službi.

Za vrijeme njegove smjene u noći s 29. na 30. septembra 2010. godine u domu je došlo do grubog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja 13-godišnjeg štićenika romske nacionalnosti za koje su odgovorni bili 15-godišnjak i 12-godišnjak, također štićenici doma.

Do zlostavljanja koje su maloljetnici snimili mobitelom i tijekom kojeg su, između ostalog, tetovirali dječaka, tjerali ga da pije urin te ga palili upaljačem po trbuhu, došlo je bez ikakva povoda između 22 i 2 sata.

Sud je utvrdio da 62-godišnji noćni odgajatelj koji je te večeri bio u smjeni nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa su maloljetnik (15) i dječak (12) ušli u sobu 13-godišnjaka i brutalno ga zlostavljali.

Odgajatelju je izrečena uvjetna kazna: deset mjeseci zatvora koje neće odslužiti ako u roku od godinu dana, a nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo piše Glas Istre.

Državno odvjetništvo žalilo se na nepravomoćnu presudu te će o njoj odlučivati Županijski sud u Zagrebu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.