Vijesti
Srbija na aparatima: Tramp čestitao Tačiju godišnjicu nezavisnosti U zaključku se kaže da je "budućnost Kosova svetla i da SAD ostaju posvećene snažnom bilateralnom odnosu, podržanom vrednim radom dinamičnog stanovništva i daljoj posvećenosti zajedničkim vrednostima".
#

 Američki predsjednik, Donald Tramp, čestitao je predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju, godišnjicu kosovske nezavisnosti, poželio mu uspjeh i poručio da fokus Prištine u narednom periodu treba da bude na normalizaciji odnosa sa Beogradom.

"Čestitamo Kosovu na njegovim demokratskim izborima u oktobru i radujemo se njegovom nastavku napora za unaprijeđenje mira, pravde, prosperiteta za narod Kosova i šire oblasti Zapadnog Balkana", dodao je Tramp.

Vašington je priznao samoproglašenu kosovsku nezavisnost. Odluka o jednostranom proglašenju kosovske nezavisnosti donijeta je 17. februara 2008.

U zaključku se kaže da je "budućnost Kosova svetla i da SAD ostaju posvećene snažnom bilateralnom odnosu, podržanom vrednim radom dinamičnog stanovništva i daljoj posvećenosti zajedničkim vrednostima".

Tači je u svojoj poruci rekao da "visoko ceni" inspirativnu čestitku predsednika SAD i da će biti "zauvek zahvalan" Americi i predsedniku SAD za ogromno vođstvo i podršku Kosovu.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.