20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Premijer Nenadić: Mladi su nulti prioritet ove Vlade

 
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministrice komunalne privrede i infrastrukture te rada, socijalne politke, raseljenih lica i izbjeglica KS Nihada Glamoč i Jasna Agić sastali su se danas sa predsjednikom Skupštine Vijeća mladih KS Željkom Vukšom Fejzićem i predsjednicom Upravnog odbora ovog vijeća Naidom Mehanović.

Sastanak je organiziran na inicijativu premijera, a u skladu s najavama nove Vlade da će mladi biti puno aktivnije nego dosada uključeni u sve procese.

Ovom prilikom, premijer Nenadić je istakao kako će mladi biti nulti prioritet Vlade koju predvodi i da će on poduzeti maksimalne napore da to pokaže i kroz aktuelni budžet.

„Pozivam vas da se maksimalno angažirate i budete aktivni sudionici u donošenju svih naših odluka, kao i u davanju sugestija. S tim u vezi, kabinet premijera bit će otvoren 24 sata za vas i sve vaše prijedloge“, naglasio je premijer Nenadić.

- OGLAS -

Dodao je i to da koliko su mu važni mladi pokazuje činjenica da je današnji sastanak s mladima njegov četvrti zvanični sastanak, odmah nakon sastanaka sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS, predstavnicima EBRD-a i UNDP-a.

Premjer Nenadić je upoznao mlade sa projektima koje će Vlada, kroz amandmane, predložiti za uvrštavanje u Prijedlog budžeta KS, a koji se tiču rješavanja problematike mladih.

Također je iskorištena prilika da se od mladih zatraži aktivno uključivanje u sva radna i druga tijela Vlade KS.

Najavljeno je da će mladi već naredne sedmice dostaviti konkretne projekte Vladi KS, kako bi se što prije krenulo i sa njihovim realiziranjem.

Razgovarano je i o svim drugim potencijalnim projektima koje su već kandidovale obje strane.

(Vijesti.ba)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA