5 C
Sarajevo
25.04.2024

U blizini američke ambasade u Bagdadu palo je pet raketa

Teheran je ranije objavio, nakon što je američki dron ubio glavnog zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija početkom mjeseca, kako će zbog napada kazniti Amerikance gdje god im budu u dometu.

U blizini američke ambasade u Bagdadu palo je pet raketa, javlja agencija AFP. Još nema informacija o ranjenima ili šteti.

Rakete su pale u Zelenoj zoni koja je najčuvaniji dio Bagdada gdje se nalaze diplomatska predstavništva i državna administracija. U sjedištu misije SAD-a oglasio se alarm, a ljudima je izdana obavijest da potraže zaklon.

- OGLAS -

Podsjetimo, 8. januara nekoliko raketa palo je 100 metara od američke ambasade, a napad na Zelenu zonu u Bagdadu dogodio se i u nedjelju 5. januara. Tada je šest projektila iz raketnog bacača katjuša palo na grad, a dva su pogodila dobro utvrđenu Zelenu zonu.

Trenutno nema informacija o tome ko se krije iza najnovijeg bombardovanja zelene zone. Ono što je sigurno je da ukoliko su opet korištene katjuša rakete sigurno nije u pitanju Iran. Naime katjuša rakete su korištene u drugom svjetskom ratu, te ih danas koriste samo terorističke i paravojne organizacije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA