20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Dodik je javio da će novinarima dati izjave u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu

Kako javlja reporter portala Klix.ba novinarima je saopćeno da će Dodik dati istu izjavu, ali odvojeno za medije iz RS-a i za medije iz FBiH.

Nije bilo objašnjenja zašto je to učinjeno jer u sali za press konferenciju u Administartivnom centru Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu ima dovoljno mjesta.

Slađan Tomić, novinar TV1, na svom Facebook profilu objavio je status koji prenosimo u integralnom obliku:

- OGLAS -

“Jedna od najvećih medijskih manipualcija i spinova kojima sam prisustvovao je da je Dodik podijelio novinare iz RS-a i FBiH-a. Naravno da to nije istina. Naravno da na to nismo pristali. O čemu se radi? Nakon otkazivanja konsultacija Dodik je javio da će novinarima dati izjave u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu. Njegovi saradnici su nam rekli da neće biti press konferencije, ali da je Dodik voljan novinarima odgovarati, ali u tri grupe. Novinarka BN-a Slađana Jašarević je pitala možemo li 1 na 1, odgovor je bio “Ne, podijelite se u grupe”. Na pitanje koliko grupa i kako da se dijelimo, odgovor je bio: “Kako vi hoćete.” Sasvim je slučajno ispalo da su se mediji tako podijelili. A kako? Pa tako što mediji iz RS-a imaju dopisništva udaljena nekoliko stotina metara od zgrade dešavanja, dok smo mi ostali dolazili iz Sarajeva. Da, Dodik jeste napravio nešto što nije uredu, da Dodik unosi nestabilnsot, ali da kolege novinari i vi ste ga danas unijeli. Namjerno ili ne, ovom društvu ranjenom nacionalizmom nanijeli ste još jedan ubod. Na čast i etiku vam.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA