9 C
Sarajevo
20.04.2024

Vujošević strahuje za budućnost košarke u Srbiji: Bojim se da idemo putem fudbala

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duško Vujošević, poručio je u izjavi za YouTube kanal KK Partizan kako je zabrinut za budućnost srbijanske košarke.

Vujošević je, sasvim iskreno, poručio kako mu se ne sviđa koncepcija Partizana i Crvene zvezde i veliki broj stranaca koji su skupo plaćeni.

„Koncepcijski mi se ne sviđaju timovi ni Partizana, ni Zvezde u ovoj sezoni. Mislim da toliki broj stranaca i toliko trošenje daje razlog za zabrinutost. Plašim se da naša srpska košarka ne ide putem fudbala. Vidim da se prave neke statistike u kojima se prave poređenja, pa se miješaju babe i žabe. Ne mogu u isti koš da se stavljaju stranci poput Lauvergnea, Bertansa, Veselog sa današnjim pojačanjima. Oni su došli kao mladi igrači i trpjeli su neredovno stizanje stipendija, a većina je otišla i sa smanjenim obeštećenjem zbog teške situacije u kojoj se klub nalazio. Oni su naučili srpski jezik, zavoljeli klub i navijače… Njih smatrati strancima na način na koji su to stranci koji danas igraju u Partizanu nije ispravno. U Partizan danas dolaze igrači koji imaju po 30 godina i koji su dobro plaćeni. Mislim da to nije put, sigurno je da reprezentacija već trpi posljedice“, izjavio je Vujošević i nastavio:

- OGLAS -

„U Grčkoj su svojevremeno najveći klubovi izgubili publiku kada su za klubove mahom igrali stranci sa kojima navijači nisu mogli da se identifikuju. Svaka budala može da uništi igrača, neću da spominjem puna imena. Ne želim da ja iz ove svoje ’rašomonske’ pozicije, sa strane, kritikujem jer je to najlakše, ali ponekad je i kritika neophodna. Što se Partizana i Zvezde tiče, mnogo je oscilacija u sastavu koji je napravljen da odmah pruži rezultate. O Partizanu sam spremniji da govorim jer svi znaju da sam Partizanovac i uvijek sam prema tom klubu dobronamjeran. Sad se situacija lomi kod crno-bijelih – oni su krenuli posljednji sa pripremama, skoro čitav mjesec prije Partizana. Partizan je imao višak igrača, neke koje nisu željeli, ali su oni imali ugovore. Atmosfera nije proizvodila veliku borbenost, koju smo mogli da vidimo prethodne godine. Ta borbenost je Partizan dovela na prag velikih uspjeha i njih je na tom putu zaustavio virus ’Covid 19’“, rekao je najbolji trener Eurolige 2009. godine.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA