20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Najbolji bh. košarkaš oporavlja se u Portlandu: Raspoloženi Nurkić posjetio saigrače

Jusuf Nurkić uspješno se oporavlja u Portlandu. U prilog tome govori i podatak da je najbolji bosanskohercegovački košarkaš uoči prve utakmice plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige protiv Oklahoma Siti tandera posjetio saigrače Blejzersa u klupskom trening-centru.

Nurkić, koji je 25. marta zadobio tešku povredu noge u meču protiv Bruklin netsa (dvostruki prijelom kostiju), trenutno prolazi proces rehabilitacije koji će potrajati mjesecima, ali se očekuje da će se uspješno vratiti na parket.

Iznenadio ekipu

- OGLAS -

Za početak, Jusuf je na štakama stigao do trening-centra Portland trejl blejzersa i posjetio ekipu u vrijeme videoanalize. Kako navode američki mediji, Nurkić je bio u dobrom raspoloženju u prvoj posjeti timu nakon operacije.

– Došao je dok smo gledali film i sve nas je iznenadio. Proveo je neko vrijeme s nama, definitivno je bilo dobro vidjeti ga izvan kuće, da se kreće. U boljem je raspoloženju – kaže Moris Harkles (Maurice Harkless).

Krilo Portland trejl blejzersa dodaje da se Nurkić šalio sa svima, uključujući trenera Terija Stotsa (Terry Stotts), koji u plej-ofu najjače svjetske lige ne može računati na svog startnog centra.

– Rekao je treneru da je zaključio da bi mu dobro došla pomoć. Bilo je zabavno, znate Nurka, pokušava stvari činiti opuštenim – dodao je Harkles.

I velika zvijezda Portlanda Si Džej Mekalum (C. J. McCollum) jasno je dao do znanja da očekuje još sličnih posjeta Bosanske Zvijeri u nastavku plej-ofa.

– Bilo je dobro vidjeti velikog momka izvan kuće. Njegov duh je na visokom nivou, dobro se oporavlja. Očekujem da ćemo ga još viđati tu, s nama – rekao je sjajni šuter.

Pokazao veličinu

Harkles je naglasio da bi bilo previše reći da ekipa u plej-ofu igra samo za Nurkića, ali da je on svima u mislima dok su na parketu.

– Znamo koliko je on bitan za naš tim. Samo to daje nam dodatnu motivaciju. Željeli bismo da je s nama. To što se pojavio i oduševljenje koje je to izazvalo pokazuje njegovu veličinu i koliko nam nedostaje – rekao je Harkles.

Savladali Tander

Portland je plej-of seriju protiv Oklahome otvorio pobjedom na domaćem terenu (104:99).

Blejzerse su predvodili bekovi Demijen Lilard (Damien Lillard) sa 30 i Si Džej Mekalum sa 24 koša. Centar Enes Kanter, koji je preuzeo Nurkićevo mjesto u startnoj petorci, imao je 20 poena i 18 skokova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA